perjantai 11. joulukuuta 2020

Yön pimeinä tunteina

Minulla on menossa pieni projekti, jota olen tehnyt tunnin-pari melkein joka ilta sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan. Homma on ollut todella hidasta, mutta erittäin mukaansatempaavaa näpertämistä. 
Kerrottu amaryllis kukkii, taustalla keittiön ikkunasta näkyvää lumista maisemaa.
Olen haaveillut varmasti yli kymmenen vuotta nukkekodin rakentamisesta ja ihaillut kirjoista ja netistä toinen toistaan hurmaavampia miniatyyrimaailmoja. Oikea nukkekoti saa edelleen odottaa, mutta nyt otin askeleen sitä kohti. Kirjahyllyymme nimittäin muutti kotitonttu Nestori Naavaparta, joka joutui lähtemään edellisestä kodistaan. Lasten joulukalenteriin oli näppärä piilottaa ohjeet siitä, kuinka Nestoria pitää kohdella, jotta hän jäisi meille ihan vakituiseksi asukkaaksi eikä lähtisi joulun jälkeen pois. Eilen leivoimme pipareita ja koska ne ovat Nestorin suurinta herkkua, lapset jättivät illalla kotitontun ovelle maistiaiset. Ilo oli suuri, kun aamulla piparit olivatkin hävinneet ja Nestori oli tuonut kotiinsa patjan, tyynyn ja peiton ja oli mökissään unten mailla.
Nestorin kotitalo. Rappuset vielä puuttuvat, mutta ehkäpä Nestori rakentaa nekin jonain yönä.
Oven saranointi ei ihan onnistunut, eikä ovi aukea tämän enempää. Jonkun illan projektina on kehitellä toimivampi systeemi ja myös värjätä ovi kahvan väriseksi.
Ja tässä itse asukas. Paita jäi vähän vinoon ja kaulaliinan toinen pää rullalle, kun piti kesken unien nousta valokuvattavaksi. Tuosta talon kivijalasta olen aika ylpeä.
Näpersin Nestorin kasvot, kädet ja jalat Fimo-massasta, jota käytin ensimmäistä kertaa elämässäni. En ole myöskään muovaillut savesta tai muovailuvahastakaan sitten ala-asteaikojen, joten olen kasvoihin melkoisen tyytyväinen. Siitäkin huolimatta, että kasvonpiirteisiin tuli vahingossa aimo annos erästä julkkista.
Onkohan Nestori Naavaparta Veeti Kallion kadoksissa ollut pikkuveli? Voi olla, että Nestori kasvattaa vielä jossain vaiheessa tuuhean tukan ja poskiparran häivyttämään yhdennäköisyyttä...
Yhdennäköisyys herra Kallioon loppuu onneksi kasvoihin, sillä todellisessa koossa Nestori olisi vain 165-170 senttiä pitkä. Hän (ja hänen kotinsa) on nimittäin tehty 1:12 -mittakaavaan. Tavoitteenani olisi saada joka ilta edes jotain uutta Nestorin kotiin lasten ihmeteltäväksi. Pari esinettä onkin jo valmiina odottamassa siirtoa Nestorin kämppään, mutta hirveästi ei passaa iltaisin jäädä miettimään, jotta ei tarvitse tinkiä yöunista. Onneksi lasten hereillä ollessa voi piirtää luonnoksia ja kaavoja odottamaan illan askarteluhetkiä.
Punainen amaryllis kukkii nyt komeimmillaan.
Askartelu sujuu mukavasti hyasintin tuoksussa, vaikka näissä valkoisissa aika hentoinen tuoksu onkin.
Laitan varmaan vielä muutaman kuvan Nestorin kodista jossain vaiheessa, mutta älkää huoliko kukkien ystävät: blogi pysyy edelleen pääasiassa puutarha- ja kukka-aiheissa eikä ole vaivihkaa muuttumassa askartelublogiksi. Muutama kukkaisa ja vehreä postaus tulee vielä ennen joulua luettavaksi, kunhan ehdin viimeistellä ne. Kivaa joulunodotusta!

30 kommenttia:

  1. Voi ei, miten hauska joulukalenteri! Patjan ja tyynyn ilmestyminen oli varmasti lapsille suuri voitonhetki. Ihana ajatus ja toteutus ♥
    Voi, en edes kunnolla tiedä, miltä herra Kallio näyttää, joten aloin miettiä, ketä julkkista tuo nyt näyttäisi ja tuli mieleen Jouko Turkka :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nestorin peti oli todella suuri ihmetyksen aihe. Tosin jo aamupalaan mennessä lapset kyselivät, että aikooko Nestori nukkua koko päivän :D Meillä on joulukalenteri ihan erikseenkin (sellainen itse tehty, josta löytyy joka päivälle jotain kivaa tekemistä) ja tämä Nestorin koti on vielä kiva joulubonus. Koti ei varmasti ehdi valmiiksi jouluun mennessä, sillä se on ollut kirjahyllyssä vasta pari päivää eikä kalusteita saati sitten väliseiniä ihan hetkessä näperretä. Onpahan seuraamista (ja äidille tekemistä) joulun jälkeenkin.
      Jouko Turkassakin on kieltämättä samaa näköä kuin Nestorissa :D

      Poista
  2. Onpa kiva Nestori tonttu ja kotinsa myös.
    Ihanat kerrotut amaryllikset.
    Mukavaa joulun odotusta sinne teille.

    VastaaPoista
  3. Oot taas keksiny hauskan joulukalenterin. Aikaa ja vaivaa vaativa, mutta varmasti jää nii lapsille ku ittellekki kiva muisto.
    Hianosti kukkivat ryllikset. Hyasinttia en taira, ainakaa itte sisälle hommata. Musta niiren haju on ihan liian voimakas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukalenteri on erikseen, tämä Nestori-projekti tulee siinä sivussa. Jos lapset antavat Nestorin asustella rauhassa, niin se jää ilman muuta kirjahyllyyn näkyville siihen saakka kun itse kyllästyn siihen. Hyasintin tuoksu jakaa mielipiteitä. Minua sen tuoksu ei haittaa.

      Poista
  4. Ompas kiva! Voin kuvitella lasten ilon ja odotuksen:)

    VastaaPoista
  5. Onpa ihana idea! Itsekin olen katsellut ihaillen muiden näpertämiä nukkekotimaailmoja. En ole erityisen näppärä askartelija, joten olen onneksi ymmärtänyt olla aloittamatta omaa projektia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Netistä löytää toinen toistaan upeampia luomuksia. Minä olen aina pitänyt askartelusta ja pikkutarkasta näpertelystä. Päivänvalossa ja virkeällä ajatuksenjuoksulla homma sujuisi huomattavasti helpommin ja varmasti nopeamminkin kuin pitkän työpäivän jälkeen yömyöhällä. Tänä iltanakin leikkasin kolme kertaa saman osan uudelleen, kun tuli mittavirhe toisensa perään. Onneksi materiaali oli sentään pahvinkeräyslaatikosta eikä varta vasten ostettua tavaraa :D

      Poista
  6. Ihanaa kun jaksat noin ilahduttaa lapsia. Itseni oli tarkoitus kerrankin tehdä kunnon joulukalenteri johon olisin hommannut jotain kivoja ylläreitä mutta jälleen jäi aikomukseksi ja kaupan kalenterit tulin hommanneeksi. Myös piparitalo on jälleen Annasin valmistalo😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä projekti on varmasti itselleni vähintään yhtä suuri ilo kuin lapsille. Minä tein tulitikkulaatikoista joulukalenterin jo pari vuotta sitten ja se on tänäkin vuonna käytössä. Joka päivälle on jotain kivaa tekemistä ja nyt vielä Nestorin talon tapahtumat siihen lisäksi. Piparitaloa en ole ensimmäisen kerran jälkeen edes yrittänyt tehdä. Sen näpertelyyn minulla ei ole mitään mielenkiintoa :D

      Poista
  7. Olet todella kekseliäs ja taitava. Osaat järjestää lapsillekin kivan joulun odotuksen. Tuollainen joulukalenteri houkuttelee lapset varmasti helpommin aamulla ylöls katsomaan, mitä yllättävää taas yön aikana on tullut.
    Eräs ystäväni on vuosia harrastanut nukkekodin rakentamista. Hänellä on lasiovellinen kaappi, jonka hyllyille hän on rakentanut huoneita ja jopa portaat hyllyiltä toisille eli kerrosten väliin. Ystävä on lahjakas kuvataiteilija ja se näkyy myös nukkekodissa. Ihailen hänen kekseliäisyyttään muuttaa vaikka ihan tavallinen roskiin menevä sälä nukkekodin tarve-esineiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on joulukalenteri ihan erikseen ja tuo Nestorin koti on bonuksena. Lapset ovat meillä olleet aina aamuvirkkuja, mutta nyt sängystä pompataan suorastaan salamannopeudella ylös ja juostaan tutkimaan Nestorin talon tapahtumia.
      Ystäväsi nukkekoti on varmasti todella hieno. Lasiovien takana nuket tavaroineen ovat turvassa, mutta kuitenkin näkyvillä. Nukkekotiin sää kierrätettyä yllättävän paljon muuten roskiin menevää tavaraa. Nestorin kotiinkaan en ole (ainakaan vielä) ostanut muuta kuin pienen paketin fimo-massaa ja muutaman pienen tuubin akryylimaaleja. Kaikki muu on vuosien aikana talteen kerättyä tavaraa tai pahvinkeräyslaatikon sisältöä.

      Poista
  8. Suorastaan hykerryttävän ihana ❤ Jouluntaikaa - mitä yöllä tonttu saikaan aikaan. Lapsuuden joulut jäävät mieleen, luot ihania joulumuistoja. Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jouluntaikaa todellakin! Ainakin esikoinen muistaa varmasti Nestori-joulun vielä vuosienkin päästä, ehkä kuopuskin. Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

      Poista
  9. Lapset varmasti tykkäävät askarteluistasi! Näin talviaikaan taitaa itse kukin postata muustakin kuin puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäävät kyllä. Eipä puutarhasta oikein irtoa juttua tähän aikaan vuotta. Kesän koosteita yms. olisi odottamassa kun vain saisi niitä julkaisukuntoon.

      Poista
  10. Oletpa tehnyt ihanan kalenterin lapsille ja varmasti tekeminen ja suunnittelu tuovat iloa myös sinulle. Ja mikä parasta, se on ensi vuonna jo valmiina käytössä, ei tarvitse Nestorista lähtien kaikkea valmistaa uudelleen. Ihanaa joulun odotusta koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kalenteri on meillä erikseen ja Nestori taloineen on ekstraa. Ja toisin kuin joulutontut, kotitonttu Nestori jää ympärivuotiseksi kirjahyllyn asukkaaksi. Ensi jouluksi voisi tosin toteuttaa sellaisenkin joulukalenterin lapsille, että joka päivä Nestorilla olisi talossaan joku uusi joulujuttu meneillään. Ihanaa joulun odotusta sinnekin!

      Poista
  11. Hieno idea! Lapsille ikimuistoinen joulutarina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lapset varmasti muistavat Nestorin ilmestymisen pitkään, sillä niin suuri oli ihmetys ensimmäisinä aamuina.

      Poista
  12. Onpas kiva! Lasten mieleen varmasti!

    VastaaPoista
  13. Mukavan homman oot keksiny ja nukkekotipuuhat on tulevaisuudessa ihania. On siinä lapsille ollu ihmetystä, joulutarinassa. Kauniit amaryllikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nestorin puuhia on ihmetelty jo monta kertaa ja aina heti ensimmäisenä aamulla pitää käydä katsomassa, mitä Nestori on puuhaillut yön aikana.

      Poista
  14. Tämä on kyllä niin hauska idea ja toteutuskin on taitavaa työtä! En yhtään ihmettele, että lapset ovat innoissaan!

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!