sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Pirteä keltainen, osa 2

Värisarjan jatko-osa täydentyy keltaisella. Ensimmäisen osan voit käväistä lukemassa tästä. Uusimmissa keltaisissa hankinnoissani on yhtä poikkeusta lukuunottamatta yhdistävänä tekijänä pehmeä, vaaleankeltainen sävy, joka onkin minulle paljon mieluisampi kuin se räikeä peruskeltainen.
Tasetit 'Minnow' kukkivat viime keväänä eteisessä. Talvetin ne kellarissa ja toin keväällä sisälle kukkimaan. Jännä nähdä, kukkivatko tänä vuonna aurinkopenkissä, johon ne muistaakseni istutin.
Puutarhassa uusista hankinnoista ensimmäisenä kukkii lummetulppaani 'Concerto' valtavankokoisilla kukillaan. Voi kun nämä kaunottaret talvehtisivat hyvin ja lisääntyisivätkin!
Sain näitä keltaisia narsisseja nupullisena ilmaiseksi. Toivoin niiden olevan perunanarsisseja, mutta toisin kävi... Olisikohan lajike 'Carlton'?
Tulppaani 'Hakuun' oli vähällä päästä valkoisten kukkien postaukseen, kunnen löysin tämän kuvan, missä kukkii myös valkoinen narsissi ('Delnashaugh'). Tulppaani onkin ilmiselvästi vaaleankeltainen.
Vanhanajan keltapäivänlilja oli jo siinä ensimmäisessä keltaisista kukista kertovassa postauksessa, mutta halusin keltaisesta nurkkauksesta uuden kuvan, sillä päivänliljat kukkivat viime vuonna huomattavasti näyttävämmin. Kuvassa näkyy myös varjokujan alkuun ilmestynyt portti ja vähän kukkapenkkiäkin.
Tämä nurkkaus tuoksuu ihanasti kesäkuun tyynenä iltana.
Edit. Jälkikäteen huomasin, että olin unohtanut ensimmäisestä keltaisten kukkien postauksesta pensashanhikit kokonaan ja niin kävi nytkin. Nyt on pakko korjata virhe ja laittaa kuva tämän postauksen jatkoksi. Toinen, mikä jäi puuttumaan, on rönsyansikka. Olen tullut siihen tulokseen, että ne taitavat lähteä ensi kesänä, joten en niitä lisää enää tähän.
Pensashanhikki 'Goldfinger' tuo keltaista kukintaa syksyyn.
Tämä olikin hyvin sipulikukkapainotteinen postaus. Seuraavana olisi vuorossa oranssi, jos mennään värisarjaa samassa järjestyksessä kuin viime vuonna. Luulenpa, etten ole hankkinut oransseja kukkia vuoden aikana yhtään... Varmistan vielä, mutta ehkä hyppäämme suoraan vaaleanpunaisiin. Sen tiedän, että vaaleanpunaisen eri sävyjä on varmasti tullut lisää! Kunnon kattaus kukkaterapiaa tuleekin tarpeeseen, sillä tämä tammikuu ei ole vieläkään muuttumassa talveksi. Meillä on sentään vielä muutama sentti lunta, mutta saa nähdä, kuinka kauan. Voi kasviparkojani! Toivottavasti ymmärtäisivät kuitenkin pysyä vielä talvilevolla, vaikka ei olekaan pakkasta ja vähintään puolen metrin kinoksia lunta.

18 kommenttia:

 1. Keltainen väri tuo aurinkoista ilmettä puutarhaan. Kauniita.

  VastaaPoista
 2. Mäki tykkään enempi vaaliemmasta keltaasesta. Nykyysi kyllä siärän muitaki sävyjä jo paremmi :)

  VastaaPoista
 3. Minullakin on keltaisia päivänliljoja muutama eri lajike. Tykkään niistä kyllä kovasti. Tasetit on kuulemma huonoja talvehtimaan ulkona. Lummetulppaanit sensijaan lisääntyvät mukavasti varmasti sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tasetit olivat puoleen hintaan, joten suuri ei menetys ole, vaikkeivät talvehtisikaan. Muistelinkin, että lummetulppaanit kuuluisivat pitkäikäisempiin tulppaaneihin.

   Poista
 4. Kauniita keltasia kukkia on siulla. Voimakas keltanen on väripilikku puutarhassa ja tuo keltanen päivänlilja on miullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voimakas keltainen on myös hankala yhdisteltävä muiden kasvien kanssa, jos ei välitä vahvoista kontrasteista.

   Poista
 5. Sopivasti keltaista puutarhassa on piristävää, kaikissa väreissä ja väriyhdistelmissä vaikuttavat aina sijoittelu muiden samalla alueella kasvavien kanssa. Tämä sarja on tosiaan kiva, jos / kun etsii tiettyyn väriin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisen yhdistäminen muihin kasveihin harmonisesti on välillä haastavaa. Vaaleamman keltainen sopii paremmin yhteen eri värien kanssa kuin vahva keltainen.

   Poista
 6. Keltaiset kukat ovat saaneet suuren roolin kukkapenkeissämme, sillä keltaisia kukkii niin keväällä kuin syksylläkin. Mainitset, että keltainen ei ole suosikkivärisi, mutta kauniina nuo keltaiset kukkivat penkeissäsi. Keltaista on onneksi monenlaisia sävyjä ja vahvuuksia. Kyllä ne jonkinlaista auringon valoa luovat ympärilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisista löytyy tosiaan kukkijoita läpi kesän keltaisen ystävien iloksi. Jos kasvi muuten on erityisen hyvä, niin annan keltaisen kukan värin anteeksi helpommin. Vaaleankeltainen sävy on oikeastaan aika kauniskin, se peruskeltainen ei niin miellytä silmää.

   Poista
 7. Keltaista tässä jo kaivattaisiinkin! Päivänliljat ovat helppoja ja tekevät kukkiessaan raikkaan tuulahduksen! Vaalean keltainen sävy kaikista keltaisista on oma lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaista kaivataan varsinkin auringonpaisteen muodossa. Vaalean keltainen on minustakin kaunein keltaisen sävyistä.

   Poista
 8. Ihana tuo lummetulppaani <3 Vaalean keltaisesta pidän minäkin enemmän, kuin kirkkaan keltaisista sävyistä. Tosin niilläkin on paikkansa - esimerkiksi keltapäivänlilja on hyvin näyttävä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lummetulppaani on todella ihana, varmasti yksi kauneimmista tulppaaneistani. Kiitos! Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista

Kiva kun piipahdit blogissani, jättäisitkö myös viestin käynnistäsi. Tervetuloa uudelleenkin!