tiistai 21. tammikuuta 2020

Tummanpinkkejä ihanuuksia, osa 2

Ulkona pilkistelee pitkästä aikaa aurinko, mutta tuulee hirmuisesti ja vähätkin lumet hupenevat ihan silmissä. Palataan siis takaisin värisarjan ja kukkaisten kuvien pariin. Tänään siirrytään hempeän vaaleanpunaisista hattaraunelmista vahvempiin pinkin sävyihin.
Tulppaani 'Pink Impression' kukkii luumutarhassa lämpimänsävyisin kukin. Osa sipuleista oli ilmeisesti istuttaessa lipsahtanut syvemmälle kuin toiset, sillä nämä kukkivat keskenään hyvin eriaikaisesti.
Aurinkopenkissä kukkivat yhtä aikaa tulppaanit 'Candy Prince' (vaaleampi) ja 'Synaeda Blue' (tummempi, vaaleat terälehtien reunat) sekä tummansiniset helmiliiljat.
Puutarhatapahtumasta hankkimani esikko pääsi kärhökaaripenkin laajennusosaan. Tämä olisi sopinut kirjavienkin kukkien postaukseen, mutta päätin kuitenkin laittaa sen tähän, sillä keltainen keskusta on selvästi pienempi kuin muilla esikoillani.
Himalajanesikon 'Grandiflora' istutin myös kärhökaaripenkin laajennukseen. Tämän talvimärkyyttä kaihtavan söpöliinin talvehtiminen vähän huolestuttaa, vaikken sitä tasamaalle istuttanutkaan.
Pikkuiset 'Little Beauty' -tähtitulppaanit kukkivat vasta kesäkuun puolella, vaikka niiden piti olla aikaisia. Ehkä ne halusivatkin kukkia yhtä aikaa lemmikkien ja alppiruusun kanssa.
Uusia keskikesän kukkijoita ei näissä väreissä ole, mutta loppukesälle tuli pari uutta sulostuttajaa.
Minikokoinen jaloangervo 'Monique' (?) kasvaa kantopuutarhassa.
Ensimmäistä kertaa kukkinut väriminttu 'Fireball' on selvästi viileämmän sävyinen kuin minulla ennestään ollut punaväriminttu.
Jos puutarhassa ei tapahdu mitään kuvaamisen arvoista, jatkan näiden kesäkuvien selaamista. Värisarjassa olisi seuraavana vuorossa punainen, mutta muistelen, ettei niitäkään ole tullut lisää. Violetteja sen sijaan on, joten ehkäpä kokoan niitä seuraavaan postaukseen. Kaikki värisarjan postaukset löytyvät blogin selainversion oikeassa reunassa olevasta tunnisteluettelosta tai klikkaamalla kuvaa heti kuukauden luetuimpien postauksien alla. Jos haluat etsiä pelkästään tietyn värisiä kukkia, löytyvät nekin tunnisteluettelosta. Esimerkiksi tämä postaus löytyy kohdasta vaaleanpunaiset kukat. Mukavaa viikkoa!

26 kommenttia:

  1. Ihana tuo himalajanesikko! Ja tuota Candy Princeä istutin viime syksynä ison kasan. Nyt jo kaipaisi taas väriä puutarhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himalajanesikko on ihana! Toivottavasti talvehtisi ja kukkisi. 'Candy Prince' oli sipulipussin kuvassa vaaleampi, sellainen pehmeän vaaleanpunainen, mutta nätti se oli sähäkämmänkin värisenä. Ehkä sopi jopa paremmin noihin toisiin tulppaaneihin ja helmililjoihin kuin vaaleampi versio. Minä kaipaisin nyt sitä valkoista väriä reilummin puutarhaan :D

      Poista
  2. Meilläkin tuulee napakasti, suorastaan pelottaa katsoa isojen kuusten heilumista. Himalajanesikko näyttää kauniilta, toivottavasti se ponnistaa keväiseen kukintaan reippaana. Varmaan näemme siitä kuvia kukkivana myöhemminkin kasvupaikallaan, jos talvehtii suotuisasti. Toivotaan sekä sipulikukille että perennoille selviytymistä näissä erikoisissa säissä, olisi hienoa, että kaikki nuo tulppaanitkin ilahduttaisivat tänäkin keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä toivoisin, että muutamalle tontin rajalla kasvavalle puulle olisi tämä tuuli liikaa ja kaatuisivat pois varjostamasta. Metsän puolelle tietysti, ei rakennusten päälle! Himalajanesikosta on ehdottomasti tulossa kuvia, jos kukkii. Toivon, että se ja kaikki muutkin kasvit talvehtisivat hyvin.

      Poista
    2. Hei vielä.... blogissani on sinulle haaste, jos haluat sen vastaanottaa :).

      Poista
    3. Ilman muuta. Pitääpä käydä kurkkaamassa :)

      Poista
  3. Pinkit kukat on niiiin ihkuja! Mulla himalajanesikot kärsiivät kesällä kuivuuresta. Saa nähärä, onko tämä märkä talavi viimmeene niitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yritin muistaa kastella välillä himalajanesikkoani, vaikka se tontin kosteimmalla alueella kasvaakin. Talvimärkyys ei ole hyvästä oikein millekään kasville, saati sitten arkajaloille.

      Poista
  4. Kyllä puutarhaan värejä mahtuu. Miulla tuo Himalajanesikko ei talavehtinu. Muutama vuos sitten kokeilin, on vissiin aika arkajalaka. Toivottavasti siulla on pitempiaikanen. Meillä ei kovasti tuullu nyt ja pikkusen ol yöllä lunta satanu. Outo on talavi ja toivotaan viljanoraiden ja säilörehunurmien siästyvän tuhoilta, ainekset siihen on. Monta kasvii puutarhassakin on vuaralle alttiina nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen kuullut, että himalajanesikko olisi suht arka, mutta toivotaan parasta. Sen kohdalla on vielä lunta, joten on ainakin suojassa tältä tuulelta. Meillä tuulee edelleenkin aika navakasti, tosin vähän on tyyntynyt eilisestä. Keväällä ei maanviljelijät hypi riemusta, jos pelloilla on tuho käynyt.

      Poista
  5. Tosi kauniita kukkijoita! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Oi joi, miten kauniita. Ihan ku ois tullu vähän ikävä kevättä ja kesää ;)

    VastaaPoista
  7. Himalajanesikko on kyllä kaunis! Itse en tohdi edes kokeilla, toivotaan, että se sieltä taas keväällä ponnistaa, kukkapenkistäsi kukoistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä nappasin taimen mukaan, kun sattui tulemaan edullisesti vastaan. Ja olihan se täydessä kukassa niin kauniskin! Toivon, että se talvehtisi hyvin.

      Poista
  8. Nyt on komeat värit tässä postauksessa, piristi mieltä tässä harmaudessa!

    VastaaPoista
  9. Ihanan värikäs piristysruiske tähän talven keskelle! Ajatella, ei mene enää kauaa, kun puutarhassa taas kukkii :)

    VastaaPoista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!