tiistai 24. joulukuuta 2019

24: Pieni joulusatu

Yhtäkkiä alkoi kuulua kulkusten kilinää ja kummallista suhinaa. Kaikki hiljenivät ja odottivat jännittyneinä, mitä ääni toisi tullessaan. Pian vuorenrinteen takaa kurkisti poro ja tontut arvasivat heti, että joulupukki oli päättänyt jouluaaton kiireistään huolimatta ohjata rekensä pienen joulusypressin ja tonttujoukon luokse. Joulun kunniavieras saapui paikalle kantaen valtavaa säkkiä, josta leijui herkullisia tuoksuja. "Joulumuori lähetti Korvatunturin juhlapöydästä maistiaiset teille", kertoi joulupukki. Nyt ei joulusta puuttunut enää mitään! Tätä kaikkea joulusypressi muistelisi varmasti koko puun mittaisen elämänsä ja ehkäpä tästä tulisi joulusypressin, kivenmurikan, tonttujen ja punatulkun uusi, jokavuotinen joulunviettotapa.

Hiidenkiven puutarhassa vietetään muutama päivä joululomaa blogimaailmasta, joten toivottelen teille kaikille oikein rauhaisaa, rentouttavaa ja...

Säkin rutuista huolimatta ILOISTA JOULUA! P.S. Kuvan joulupukilta voi kysellä kutistuspölyä avuksi joulukilojen karistamiseen... ;)

36 kommenttia:

  1. Ihana päätös sadulle! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  2. Tätä satua on ollut hauska seurata! Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua koko perheelle!

    VastaaPoista
  3. Ihana oli kalenterisi♥ Hyvää ja rauhaisaa joulua♥

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihanasta joulukalenterista, sitä on ollut kiva seurata. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  5. Kiitos ihanasta joulusadusta ja oikein hyvää joulua!

    VastaaPoista
  6. Onnellinen loppu! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  7. Tarinalla oli hyvä ja onnellinen loppuhuipennus. Ja parasta oli, että tarina tavallaan jatkuu...
    Hyvää joulua sinulle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä mitä kaikkea joulusypressi ehtiikään vielä kokea, kun jo pikkuisena taimena sai viettää näin tapahtumarikkaan joulukuun :) Hyvää tapaninpäivän iltaa!

      Poista
  8. Jännittävä joulukalenteri :) Mukavaa joulun jatkua!

    VastaaPoista
  9. Mukavaa joulun jatkoa ja vuoden viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Hyvää tapaninpäivää! Kiva oli käydä lukemassa joulusatu loppuun.

    VastaaPoista
  11. Makoisa joulu heille sitten tulikin. Kiitos sadusta, siinä on ollut hommaa koko joulukuun.
    Hyvää Tapaninpäivää ja loppuvuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Alkukuusta tein jo sadun loppuun, joten ei tässä niin hirveästi hommaa loppujen lopuksi ollut :) Hyvää tapaninpäivän iltaa ja loppuvuotta!

      Poista
  12. Saapuihan se joulun odotettu kunniavieraskin sopivasti aatoksi paikalle.

    VastaaPoista
  13. olipa kerrassaan mukava joulusatu, mikä sai vielä rakastamani onnellisen lopunkin! tonttulakista tuli oivallinen "tähti". siitä tuli mieleeni naapurimme 3-vuotiaan kuusen koristelu. hän halusi koristella kylätien varteen kuusen kaikkien iloksi. kuusi oli jo melko iso, joten hän ylettyi laittamaan koristeet vain alaoksille. päätimme hiukan avustaa, kannoimme pellolle tikkaat. näin saatiin asetettua myös latvatähti kuuseen ja siitäkös pikkuinen oli onnellinen! meil oli vain yksi lyhyt valosarja laittaa kuuseen, siihen valo talon nurkaltamme, koska pojan koti liian kaukana tiestä vetää johto. tapaninpäivänä käväisimme ostamassa alesta pitkän valosarjan, minkä laitoimme ongenvavan kanssa puuhun. Kuusesta tuli todella kaunis ja miten onnellinen pikkuinen olikaan kuusestaan, kuten me aikuisetkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kun annoitte lapsen koristella kuusen ja vielä hankitte pitkän valosarjankin, vaikka sen paikka ei loogisin mahdollinen aikuisen silmin katsottuna ollutkaan. Toivottavasti sinä jouluna kylätiellä oli paljon liikkujia :)

      Poista
  14. Pitihän minunkin käydä lukemassa, miten joulutarinasi jatkuu ja päättyy. Ihana ja mukavasti toteutettu kalenteri. Kiitos!
    Oikein hyvää alkanutta vuotta - toistamiseen, jos olen jo toivottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kävit! Ja paljon kiitoksia, tarinaa oli mukava kirjoittaa ja keksiä kuvitus!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!