maanantai 23. joulukuuta 2019

23: Pieni joulusatu

Kaikkia harmitti, kun tähti olikin liian suuri ja painava valesypressin hentoisen latvan kannateltavaksi. Yhtäkkiä eräs tonttu keksi ratkaisun: miksi puun latvassa pitäisi olla tähti? Kauniin punainen tonttulakki ajaisi varmaan saman asian. Kaikki kannattivat ideaa ja niinpä punatulkku lennätti valesypressin latvaan tonttulakin. Lakki oli tarpeeksi kevyt ja puu seisoi ylpeänä niin suorassa kuin osasi. Hiirten punoma tähti laitettiin vähän alemmas valesypressin oksien sekaan koristamaan puuta.
Täydellistä! Valesypressistä oli nyt tullut oikea joulupuu! Ja tästä tarinasta seurasi se, että vielä tänäkin päivänä valesypressejä kutsutaan joulusypresseiksi. Sen pituinen se!

Vai vieläkö jotain puuttuu?

10 kommenttia:

  1. Kerrassaan kekseliäät tontut, joilta keinot eivät näytä loppuvan. Kuusen latvaan saatiin tonttulakista hieno tähti ja kaikki ovat iloisia ja tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan erinomainen ratkaisu! Sopii kuin ns. nenä päähän. Mutta loppuhuipennus... joulupukki? Lahjat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... vielä on yksi luukku jäljellä, joten ehkä se selviää huomenna ;)

      Poista
  3. Hienoa! Kiitos Minna ja toivon teidän perheelle oikein hyvää joulua!

    VastaaPoista
  4. Oletpa ollut ahkera, kun olet saanut joka päivälle jatkumaan mukavan tarinan ja jännitystäkin on tonttujen touhuissa riittänyt. Iloisia joulupäiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pari päivää vaati vähän miettimistä, mutta muuten tämä sujui yllättävän helposti. Iloista joulua!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!