torstai 21. marraskuuta 2019

Mitä kuuluu, marraskuu?

Olen rämpinyt marraskuuta läpi hyvin kesäpainotteisilla postauksilla, joten kurkataanpa välillä kulissien taakse. Meille satoi kunnolla lunta jo lokakuun lopulla ja monta kertaa lisää marraskuun alkupuolella. Vaikka lämpötila on pysytellyt reilusti yli viikon verran plussan puolella, on täällä edelleen rippeet lumesta jäljellä.
Lunta ehti kertyä jo aika paljon ennen kuin plussakelit saapuivat pilaamaan hyvin alkaneen talven. Kuva otettu 11.11.
Ensimmäistä kertaa sai ripustettua valosarjan kahteen luumupuuhun. 'Laatokan Helmessä' on sama valosarja kuin viime vuonna, mutta 'Kuntalalle' piti ostaa uusi.
Jos rehellisiä ollaan, niin inhoan kahta uutta valosarjaamme. Olisin halunnut ne mustalla johdolla, mutta sellaisia ei ollut saatavana, joten oli tyytyminen kirkkaisiin=valkoisiin johtoihin. "Valottoman" johto-osuuden pituuden piti nimittäin olla vähintään 8m, sillä muuten johto ei olisi yltänyt lähellekään pistorasiaa. Jos olisi yhtä paljon lunta kuin alkukuusta, johto ei varmaan erottuisi niin hyvin, mutta tummaa kuusikkoa vasten vaikutelma on kamala. Luulen, että ensi vuodeksi metsästän jostain mustajohtoisen valosarjan luumuun ja laitan valkojohtoisen johonkin, missä se ei pistä joka hetki silmiin. Varjokujalle johtava köynnösportti saattaisi olla kivan näköinen valaistuna...
Pation kärhöseinäke sai samanlaisen, valkojohtoisen valosarjan. Tässä johto on vielä siedettävissä, sillä patiolle ei tule katsottua niin usein kuin olohuoneen ikkunasta ulos.
Lasten kanssa ehdimme tehdä sivupihalle lumiukonkin... tai ehkä hän on lumiakka.
Sama päivänvalossa. Hiukset hän sai jaloangervon kukinnoista ja silmät räpsyripsineen loistokärhön siemenpalleroisista.
Näkymä tänään, 21.11: lumiakasta jäi vain hame ja lyhdyn alla ollut puukiekko. Lyhty pelastettiin jo aiemmin sisälle.
Takapihalla näyttää masentavalta.
Marraskuu ei ole muutenkaan lempikuukauteni ja tänä vuonna sen on pilannut lopullisesti eräs 200 000 suomalaista koskettava sähköpostiongelma. Tuskanhiki otsalla olen yrittänyt selvittää kaikki mahdolliset paikat, joihin olen ilmoittanut suomi24.fi -osoitteeni ja saada vielä vaihdetuksi niihin jonkun toisista sähköpostiosoitteistani. Urakka on valtava, sillä suomi24 oli se sähköposti, jota käytin eniten "tärkeiden" asioiden hoitoon. Ei siinä mitään, jos joku firma ei saa lähetettyä mainoskirjeitään 10.1.2020 jälkeen enää minulle, mutta karhukirjeitä maksamattomista laskuista ei olisi kiva saada sen vuoksi, että olen itse unohtanut ilmoittaa uuden sähköpostiosoitteen. Tämä nyt ei liittynyt puutarhaan mitenkään, mutta pitipähän avautua. Aktiivisuuden väheneminen blogimaailmassa johtuu siis siitä, että joudun käyttämään vähäistä tietokoneaikaani tämän pahuksen sähköpostiongelman ratkomiseen.
Jos sähköposti kuumentaa tunteita, niin nämä viimeiset kypsyvät chilit kuumentavat muun kropan.
Toivottavasti loppukuu sujuu paremmissa merkeissä sekä sään että muun elämän puolesta. Yritetään sinnitellä!

14 kommenttia:

  1. Oi, minusta tuo kuva, jossa nurmi on taas vihreä, on niin kaunis! Ja upeat chilit, toivottavasti ovat maukkaita.
    Voi apua, en ollut kuullut tällaisesta sähköpostiongelmasta, mutta ihan hirveä souvi tuo on! Toivottavasti tulet ajatelleeksi kaikkia tahoja, jonne pitää tehdä muutos.
    Valkoiset johdot ovat vihoviimeisiä, huomasin jonakin vuonna, kun ostin valkojohtoisen valoverkon. Voi aargh. Meillä päin kun suurin osa talvesta saattaa kulua ilman lunta, niin niitä valkoisia piuhoja ei kestä katsoa sitten yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on chileissä makua! Liiankin kanssa :D
      Ainakin muutamaan tärkeimpään paikkaan on nyt sähköpostiosoite vaihdettu. Ja kaikki ne on hoidettu, mihin saa itse näppärästi netissä naputeltua uuden osoitteen. Jäljellä on se rasittavin joukko, mihin pitää laittaa sähköpostiviesti ja luottaa siihen, että viestin vastaanottaja hoitaa osoitteen vaihdon ja muistaa myös pyyhkiä vanhan osoitteen lopullisesti tiedoista pois, ettei se jää sinne kummittelemaan samalla tavoin kuin vanha katuosoite joskus voi jäädä. Meille tulee edelleen silloin tällöin edellisen asukkaan postia, vaikka muutostakin on jo melkein viisi vuotta aikaa!

      Mihin tarkoitukseen valkoiset johdot valosarjassa on edes keksitty? Valkoista seinää vasten?

      Poista
  2. Samoilla mietteillä ole valkoisten johtojen suhteen, viime vuonna avasin järkyttyneenä valosarjan, minkä olin ottanut kaupasta mustajohtoisen pinosta, missä oli mallikappale nähtävänä, enkä katsonut tarkemmin laatikkoa - joku oli siis laskenut väärän tuotteen käsistään tuohon. No, se sarja on nyt kasvihuoneen katossa, eikä sielä ole niin häiriöksi. Kuvassasi johto ei näy ja luumupuut näyttävät pimeässä oikein herttaisilta. Suosittelen valosarjaa köynnösporttiin, minäkin laitoin kärhökaareen ja olen ollut siihen oikein tyytyväinen. Kyllä teitte mukavan lumiukon ja idea lyhdyn kantajana on tosi kiva, sääli, että ukko suli pois, mutta idea kannattaa uusia, kunhan lunta taas saapuu. Voi, miten rasittavan harmin sait tuosta sähköpostiasiasta. Toivotaan onnea ja hyvää muistia, ettei mikään tärkeä taho unohdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin muuten edes näkee valkojohtoisia valosarjoja esillä niissä myymälöiden hyllyissä mallikappaleina. Paketitkin ovat usein mustia tai tummavoittoisia. Sitten pitää itse jostain minikokoisesta präntistä selvittää, minkä värinen johto siellä sisällä on. Johto näkyy pahiten päivänvalossa olohuoneen ikkunasta. Ja juuri siitä ikkunasta katselen melkeinpä eniten päiväsaikaan ulos. Kärhökaaressa siihen ei kiinnittäisi niin paljoa huomiota, mutta pimeän aikaan se näyttäisi kauniilta koko kadulle. Lumiukko rakennetaan varmasti uudelleen kunhan tulee lunta. Monta tärkeää tahoa on jo saanut uuden sähköpostiosoitteen. Jäljellä on ne paikat, mihin pitää lähettää viesti ja luottaa siihen, että joku toinen vaihtaa osoitteen ja poistaa vanhan. Aikamoinen riesa tämä on ollut.

      Poista
  3. Kunhan lunta taas sataa pihan valkoiseksi, uskon valkoisten valojohtojenkin sulautuvan maisemaan hieman paremmin.
    Voi miten kivan lumiukon teit lasten kanssa. Harmi, että sade teki sille tuhojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin. Tulisi vielä sen verran pakkasta, että metsä saisi kunnon kuurakerroksen ylleen, niin valojohtokin häviäisi paremmin näkyvistä. Uusi lumiukko tehdään varmasti sitten kunhan lunta sataa taas uudelleen. Oli tuosta onneksi parin päivän ilo.

      Poista
  4. Aikamoiset muutokset vellovat pihallanne. Talvesta melkeinpä keväisiin näkymiin. Noin söpön lumiukon olisi suonut elävän muutaman kuukauden. Luultavasti lunta tulee vielä ja lapset pääsevät taas pyörittämään lumiukkoa varten palloja.
    Valkoiset piuhat valosarjoissa ovat rumia. Onneksi pimeässä näkyy parhaiten ne valot ja piuhat jäävät pimeyteen. Olen hankkinut ulkovaloille ulos tarkoitetun johtokelan, jossa on paikka neljälle pistokkeelle. Silloin itse valosarjojen piuhoja ei tarvitse vetää niin pitkälle.
    Ymmärrän sähköpostiongelmasi. Vaihdoin kuukausi sitten sähköpostiosoitetta, koska vanhaan tuli valtavasti roskapostia ja mainoksia. Ehdin suunnitella vaihdosta jo pidempään ja sitä ennakoiden tulostin osoitteet ennen uuteen siirtymistä. Silti vaati työtä tehdä muutosilmoitus moneen paikkaan, kun tämä sähköpostiosoite oli kuitenkin eniten käyttämäni ja olen antanut sen monille virallisille tahoille. Tsemppiä siis hommaan. Ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään ja syksyn huonoimmat puolet on nyt ympätty yhteen: lumet sulivat ja muuten näyttää ja tuntuu keväältä, mutta märän ja kylmän sään lisäksi on pimeää eivätkä linnut sirkuta niin kuin keväisin. Lumiukko tehdään uudelleen kunhan saadaan uudelleen lunta.
      Luumupuista saa näppärästi vedettyä piuhan tuuletusikkunan välistä sisälle, kunhan vain välijohdon pituus on se 8m. Pitää ehkä harkita jatkojohtokelaa, jos ei löydy sopivan mittaista mustajohtoista valosarjaa. Tämä vuosi mennään kuitenkin näillä, kun ne on kerta jo laitettu paikoilleen.
      Minulla on ollut tuo osoite vuosia ja sinne on tullut suurin osa sähköposteistani. Se on myös ainoa sähköpostiosoitteeni, jossa on oma nimeni näkyvillä, joten se on ollut ns. virallisessa käytössä. Koko ruljanssi on jo tähän mennessä stressannut enemmän kuin viime keväänä puhelimestani hajonnut sim-kortti, minkä seurauksena minulta hävisivät kaikki yhteystiedot. Kiitos, tsemppiä tarvitaan. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  5. Vai suli teiränki lumet pois. Kerkesittä kuitenki harrastaa lumiveistoksen tekua :) Meilläkää oo enää lunta ku muutamas kasas. Onneksi valosarijat eivät enää nii kauhiasti maksa, että voi ostaa hyvällä omallatunnolla lisää. Kohtahan nonki jo alennusmyynnis. Harmittavasti tuli ylimääräästä hässäkkää tuan sähköpostin kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vähiin kävi lumet. Lapset ehtivät olla pulkkamäessäkin ja kokeilla hiihtämistä, eli talvikausi ehdittiin jo hyvin aloittaa :) Jatketaan sitten kun sataa lisää lunta. Ehkä sitten joulun jälkeen alennusmyynneistä voisi hankkia jonkun uuden valosarjan, jos löytyy sopivia. Sähköposti aiheutti yllättävän suuren ruljanssin. Siitä tuli paljon paljon enemmän vaivaa kuin viime keväänä hajonneesta kännykän sim-kortista!

      Poista
  6. Olpas teillä paljon lunta. Meiltäkin on lumet sulaneet ja järvestä jiätkin suli. Rantaan vähän jäitten rippeitä kuletti helisemään! Valoja ei vielä oo viritelty, ens viikolla ois meininki jo ensimmäiset suaha. Viikonlopun oon kamerakurssilla. Toivottavasti sähköposti ongelman suat ratkastuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ihan täysi talvi jo. Nyt näyttää taas loppusyksyltä, vaikka paikoin onkin vielä lumilämpäreitä jäljellä. Aika monta sähköpostia pitää vielä lähettää, jotta saan joka paikkaan vaihdettua osoitteen. Yritän saada kaikki marraskuun aikana hoidettua, jotta on vielä joulukuu aikaa tarkistaa, ettei mistään tule viestejä vanhaan osoitteeseen.

      Poista
  7. ihan surku tuli kun katsoi ihanan lumiakan sulaneen, varmaan lastenkin harmitus oli iso. joka talvi yritän itsekin tehdä lumiukon, ei se koskaa kovin kauaa saa olla ryhdikkäänä pystyssä.
    tsemppiä Minna säpö asioiden hoitoon, uskon, et moinen turhauttaakin, kun olis parempaakin tekemistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsista oli lähinnä hauskaa katsoa lumiakan laihtuvaa olemusta. Pitäisi tehdä lumiukko juuri ennen pakkasjakson alkamista, niin pysyisi pitkään pystyssä. Kiitos! Sähköpostiasiat ovat onneksi jo loppusuoralla. Mieluummin olisin kyllä seikkaillut senkin aikaa puutarhablogien maailmassa.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!