maanantai 18. marraskuuta 2019

Kuusi kuvaa kesästä -haaste

Haastepostauksia pukkaa, sillä nyt vastaan tähän Tuplasti terapiaa -blogista lähtöisin olevaan Kuusi kuvaa kesästä -haasteeseen. Minut haastoi osallistumaan Kivisen Vilma. Kesän muistoihin on mukava palata, vaikka kuvista onkin aina mahdottoman vaikea valita niitä parhaita. Kukkakuvissa olisi ollut hyvin onnistuneita otoksia, mutta niistä ei oikein löytynyt mielestäni parhaita muistoja. Saatte siis kuusi parasta kesämuistoani ja yhden kauniin bonuskuvan.
Vaikka runsas perhosten määrä jäi mieleen viime kesästä ja vaikka tämä kuva onkin minusta yllättävän hyvin onnistunut minun ottamakseni kuvaksi,en silti valitse tätä kuuden parhaan kesämuistoni joukkoon.
Jostain syystä postaus on mukavampi aloittaa kauniilla kuvalla kuin esimerkiksi tällaisella:
Sivupihan pikamuutos oli kevään ensimmäinen kunnon puutarhatyö. Maa oli vasta sulanut roudasta ja ensimmäiset krookukset aloittelivat kukintaa, mutta voi sitä onnentunnetta, kun taustan multakasa vajui silmissä ja entinen tylsä kohta odotti enää kasvittamista. Oikeastaan näin jo mielessäni tämän rehevänä ja runsaasti kukkivana.
Seuraavakaan kuva ei edusta sitä kesän kauneinta antia.
Tässä vaiheessa alkoi vihdoin tuntua siltä, että ehkä patiourakka on voitettavissa. Melkein koko kasa mursketta on kärrätty pation perustuksiin ja nyt vain odotellaan tärytintä.
Loppu sujuikin sitten vauhdikkaammin, vaikka työtä oli vielä paljon jäljellä ennen kuin tuli valmista. Oli se kaiken työmäärän väärti!
Alkukesällä ihastelin joka päivä olohuoneen ikkunasta sitä, kuinka kauniisti 'Sorbet'-tulppaanit, lemmikit ja 'Mikkeli'-alppiruusun ensimmäinen kukinta sointuivat yhteen.
Koko aidan mittaisen ja monta metriä leveän tuoksuvattuviidakon muutos kivikkorinteeksi oli myös yksi kesän parhaita muistoja. Menihän siinä yhteensä viisi vuotta. Nyt vain odotellaan kivikkokasvien kotiutumista ja tehdään tarpeen mukaan hienosäätöä.
Koko kesän parhaaksi muistoksi valitsen ensimmäisen luumupuun kukinnan. 'Laatokan Helmi' teki odottamattoman ja ihanan alkukesän yllätyksen <3

Kiitos Kivisen Vilmalle, kun haastoit minut tähän kivaan haasteeseen. Minä haastan puolestani Elinan Aina jokin kasvaa -blogista.

Kuusi kuvaa kesästä- haaste:

Tämän vuoden teema on paras.
Julkaise kuusi kuvaa kesästä ja kerro mikä niistä on se parhain. 

Siis yksinkertaisuudessaan paras muisto, hetki, loppuun saatu projekti, valokuva yms.
Mikä vain sinusta on se paras muisto.

Haasta yksi tai useampi blogi
Ilmoita Tuplasti terapiaa-blogiin osallistumisesi
ja että saako siellä julkaista valitsemasi parhaan muistosi kuvan tulevassa koonti-postauksessa.
Kerätään parhaat muistot yhteen postaukseen.

30 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja muistoja! :)

    Kiitos haasteesta, oli tosi kiva yllätys! Toivoinkin saavani tämän haasteen jostain, etenkin kun koen marraskuusta inspiroitumisen öh, hieman haastavaksi. :D Kiva palata kesämuistojen pariin hetkeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Marraskuusta ei kyllä hirveästi löydy postausaiheita, jos yrittää pysyä vain puutarhajutuissa :D Tällaiset haasteet ovatkin juuri omiaan piristämään loppusyksyn pimeitä päiviä. Jännä nähdä, mitä sinun postauksestasi löytyy.

      Poista
  2. Tuo ensimmäinen kuva on hieno, ymmärrän hyvin, että valikoit sen aloituskuvaksi. Te saitte puutarhassanne tämän kauden aikana todella merkittävät edistysaskeleet tehtyä, joten ilmiselvästi näistä kuvista valikoitui ne tärkeimmät muistot. Hedelmäpuiden kukinta on aina niin ihastuttavaa, ja oman hartaasti hoivatun luumupuun ensimmäinen kukinta on todellakin laskettavissa ihanaksi muistoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jospa ensi kesän kuvamuistoissa näkyisi vähemmän keskeneräistä ja enemmän valmista. Puutarhan ulkonäkö ja käytettävyys kohenivatkin tänä kesänä valtavasti.

      Poista
  3. Kyllähän perhosten näkeminen ilahduttaa aina yhtä paljon, kun ne ovat niin uskomattoman kauniita. Valmis kuva patiosta on kuitenkin paras, kerrassaan upea! Tuon urakan valmistumisesta voi sitten nauttiakin vuosikymmeniä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keväällä nähdään, tuliko pation perustukset tehtyä tarpeeksi hyvin. Toiveissa olisi, ettei sitä tarvitsisi heti olla uusimassa.

      Poista
  4. Parhaimmat saavutukset ja kesän huippuhetket eivät toisaan ole aina kuvauksellisia. Tyylikäs ja köytännöllinen lopputulos - patio - on kyllä komea. Siitä on ollut useita välähdyksiä postauksissasi. Jättiverbena ja perhonen on tietysti silmää hivelevän kaunis yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Patio on vilahdellut postauksissa jo niin usein, että varmaan alkaa blogia alusta asti lukeneelta jo tulla korvistakin ulos! Pitää ehkä vähän alkaa rajoittaa :D

      Poista
  5. Ihanat kuvat, tuo ensimmäinen on todellinen loisto-otos. Ja tuo kuva valmiista patiosta on myös tosi hyvä. Kiva haaste, minutkin on jo haastettu.

    VastaaPoista
  6. Valtava työurakka teillä oli tälle kesälle mutta nyt se on takana ja ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Perhoskuva on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urakkaa tosiaan riitti, mutta kyllä se kannattikin. Patiolla vietettiin monta mukavaa hetkeä ja uudet istutusalueetkin olivat jo heti ensimmäisenä kesänä paljon kauniimman näköisiä kuin ne, mitä niiden kohdalla aiemmin oli. Kiitos!

      Poista
  7. Niin se on. Alussa on ihan valtavasti tekemistä pihassa. On mukavaa kun suuret kohteet valmistuu ja seuraavina vuosina projektit ehkä pienentyvät.
    Kiva kun osallistuit haasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulevina vuosina ei varmaan enää näin isoja projekteja meillä olekaan, vain kukkapenkkien laajennuksia ja uudelleenjärjestelyitä. Kiva haaste oli, kiitos :)

      Poista
  8. Kesäkuvien plärääminen nostaa pintaan huikean kesäkaipuun! Mahtavan pation olette rehkineet kasaan kesän aikana! Meillä nuo isot pihan kääntö ja mylläysprojektit ovat niin tuttuja....Ehkäpä pitäisi osata vain nauttia syys-talven aikana pihatöiden tauosta, eikä vain haikailla sinne lapion varteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pation tekeminen oli aikamoinen urakka, mutta kyllä se kannattikin. Meillä ei edes kovin suuri piha ole, mutta kyllä siinäkin riittää myllättävää, kun edellisen asukkaan jäljiltä ei ollut juuri muuta kuin huonokuntoista nurmikkoa. Enpä minäkään oikein osaa nauttia tästä pakollisesta puutarhatauosta, vaikka talvesta pidänkin. Tekisin puutarhatöitä vaikka ympäri vuoden :D

      Poista
  9. Kiitos haasteeseen vastaamisesta! Isot projektit eivät kesken ollessaan ole kovin kauniita. Itseä kiinnosti tuon kivikon tekeminen, koska kivi-ihminen olen! Sain postauksistasi ideoita omaankin pihaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava aina kuulla, jos joku saa ideoita omista puutarhaprojekteista. Kivijuttuja on tulossa ensi vuonna varmasti lisää, sillä kivi-ihminen olen minäkin :)

      Poista
  10. Näihin kuviin kyllä tiivistyy kesä hienosti. On herkkyyttä ja kauneutta, mutta myös paljon työtä ja hikipisaroita. Onnistuneet kuvavalinnat, sanoisin! Tuo ensimmäinen kuva on todella kaunis! Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jospa ensi vuonna olisi vähemmän niitä hikipisaroita ja enemmän kauneutta :D Mukavaa päivää!

      Poista
  11. Tosiaan kesän parhaimpia muistoja voi olla myös työntäyteiset päivät ja niiden mukaan tuoma onnistumisen ilo. Kivat kuvat olivat kaikki niissä huokui onnellisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tekevä ihminen kun olen, niin se näkyy sitten parhaissa kesämuistoissakin :D

      Poista
  12. Hieno juttu, että valitsit kuuden kuvan joukkoon pihatyöt. Ei puutarhaelämä ole pelkkää keveyttä ja kauneutta, vaan usein hikistä aherrusta. Silti ne aherrukset ovat olennainen osa kesää ja ovat myös pohja sille keveydelle ja kauneudelle.
    Ihana perhoskuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pidän tuollaisesta kunnon puutarhassa ahertamisesta, vaikka nautin myös kukkien ihastelemisesta. En vain taida olla sitä tyyppiä, joka istuskelee lepotuolissa ottamassa aurinkoa, vaan tartun mieluummin lapioon ja alan kaivaa.

      Poista
  13. Työtä, aherrusta ja valmistumista ja sitten nauttimista, sitä se puutarhan hoito on.
    Mukavat muistot kesästä.

    VastaaPoista
  14. Teillä noita projekteja on riittänyt, varmasti niiden tekeminen ja loppuunsaattaminen on niin merkittävä osa kesää, että mahtuvatkin kuuden muiston joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne aikamoisen osan kesästä nielaisivat. Jospa ensi kesänä olisi pienempiä projekteja ja vähemmän paljasta mullosta.

      Poista
  15. Teillä oliki tänä kesänä oikee kunnon tekemisen meininki. Niistä jääki oikee konkreettinenki muisto. Hyvin onnistunu perhoskuva. Ja luumupuun ensimmääne kukinta oli varmasti sykähryttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konkreettiset muistot jäi todellakin, ei ihan heti häviä monta tonnia laattoja ja kiviainesta pihalta :D Tulevien vuosien piharemontit tuntuvat varmasti vain pieneltä puuhastelulta viime kesän urakointien jälkeen. Ensimmäinen luumun kukinta ilahdutti valtavasti. Toivottavasti ensi vuonna muutkin luumut kukkisivat ja tekisivät satoa.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!