tiistai 18. toukokuuta 2021

Kyllä puutarhuria taas koetellaan!

Olen onnellinen tästä lämmöstä ja erityisesti siitä, että myös yölämpötilat ovat pysyneet turvallisesti kymmenen asteen tienoilla. Melkein kaikki taimet ovat siirtyneet joko ulos tai arimmat ulkovarastoon eikä illalla ole tarvinnut miettiä, pitäisikö jotain harsottaa tai nostaa yöksi sisälle. Olen istuttanut varmaan jo lähemmäs sata ruukkua taimia ympäri pihamaata eivätkä ne silti näytä vähentyneen yhtään! No, ehkä jossain vaiheessa saan viimeisenkin taimen istutettua.

Viime syksynä istutetut 'Replete' -narsissit ovat aukaisseet joukolla kukkansa. Ripottelin näitä pitkin kuvassa olevaa metsänreunapenkkiä sekä vasemmalle puolelle jäävään luumutarhaan. Kuvassa näkyy myös vanha jouluruusu.
Olen myös todella hyvilläni siitä, että toistaiseksi havaitut talvituhot koskevat ainoastaan yhtä pikkuampiaisyrttiä. Sen menetys ei kirpaise, sillä satoja itsekseen kylväytyneitä siementaimia vain odottaa pääsevänsä sen tilalle. Viime syksynä alelaarista hankittu 'Sinikka'-luumu ei ole vielä alkanut vihertää, mutta toisaalta sen kohdalta sulivat lumetkin viimeisenä. Annan siis vielä sille aikaa herätä. Olin myös löytävinäni kaksi pientä punahatun tainta ja yhden loistosädekukan. Löysin siis vihdoin paikan, jossa ne pystyvät meillä talvehtimaan! Tosin punahattujen löytyminen tarkoittaa sitä, etten voikaan istuttaa uutta revontuliatsaleaa ('Rosy Lights') niiden tilalle.
Olohuoneen ikkunanäkymä eilen illalla kuvattuna. Tänään on harmaampi sää. Edellisen kuvan narsissit erottuvat silmillä paremmin kuin kuvassa.
Ensimmäinen kirjopikarililjan kukka olikin valkoinen. Taustalla on myös yksi vaalea balkaninvuokko, jota en ole vielä ehtinyt näkemään avonaisena.
Monelle teistä on tuttua se, että työt haittaavat harrastusta. Näin keväisin harmitus kasvaa moninkertaisesti, sillä jo yhden päivän aikana tapahtuu valtavasti asioita. Syksyisin kukkasipuleita istuttaessa ei ole pienessä mielessäkään se, että kasvien istutuspaikat pitää vielä miettiä senkin mukaan, missä kukat ovat auki silloin kun itse on kotona niitä ihastelemassa. Luumutarhan krookukset, lummetulppaanit ja balkaninvuokot nimittäin ovat varjossa aamupäivästä siihen saakka kun lähden töihin ja myös silloin kun illalla tulen kotiin. Näen ne siis pääosin kukat supussa. Olin merkinnyt muistiinpanoihini istuttaneeni balkaninvuokkoa myös aurinkopenkkiin, mutta ei niitä ole löytynyt sieltä yhtäkään. Ehkä sekin on kranttu kasvupaikkansa suhteen eikä viihdy ihan joka nurkilla. Olen tämän kevään aikana huomannut, että minun kannattaakin satsata sellaisiin kasveihin, jotka pitävät kukkansa kiltisti auki ympäri vuorokauden ja säällä kuin säällä.
Sellaisia ovat esimerkiksi narsissit. 'Thalia'-orkideanarsissit ovat viihtyneet monta vuotta vallan mainiosti olohuoneen ikkunan alla, mutta tänä vuonna niitä on noussut mielestäni aika vähän. Ehkä niille pitää keksiä parempi paikka.
Sipulikukista kun on puhe, niin ei voi välttyä siltä, että välillä saa jotain aivan muuta kuin on ostanut. Viime keväänä yksi uusista 'Thalia'-narsisseistani oli kokonaan vaaleankeltainen kun muut ovat valkoisia. Väri sinällään oli ihan kaunis, joten siirsin vain kyseisen yksilön sopivampaan paikkaan. Tänä vuonna en voi sanoa hyppineeni riemusta kun näin, mitä viiden sipulin 'Lemon Beauty' -pussi pitikään sisällään. Kolme kukkaa on nyt auki eikä yksikään ole samanlainen kuin sipulipussin kuvassa. Neljännen nuppu näyttäisi olevan valkoinen ja viidennen väristä ei vielä saa selvää.
Tämän pitäisi olla 'Lemon Beauty', mutta sipulipussin kuvassa on kyllä hieman eri näköinen kukka. Saa nähdä, muuttuuko kukinnan edetessä oikeanlaiseksi. Tämä on kyllä nätti, joten ei sinällään harmita.
Ja sitten tämä! Kaksi avonaisista kukista on näitä. Vaikka kaverina onkin valkovuokkoa, belliksiä ja pari valkovoittoista narsissia, tämä räikeys sattuu silti silmiini enkä oikein pidä kukan mallistakaan. Siirto keltaiseen nurkkaan odottaa. Sattuisiko kukaan tietämään tämän lajikenimeä?
Etukäteen minulle aiheutti harmitusta se, että tälle päivälle ennustettiin runsaita vesisateita. Ja kyllä tänään on satanutkin, mutta ehdin kuitenkin aamupäivällä olemaan lasten kanssa reilun tunnin ulkona ja iltapäivällä itsekseni toisen mokoman ennen pikaista töissä piipahdusta. Maa oli läpimärkää, joten kitkeminen tai taimien istuttaminen ei houkutellut. Aloittelin sen sijaan suopuutarhaa ja eihän sekään ongelmitta sitten sujunut. Suunnitelma kun oli vain kantata alkajaisiksi reuna tulevan polun vierestä ja kärrätä kasvimaan käytäviltä multaa kukkapenkin kohtaan. Vanhaa reunamuovia irrottaessani muistin kiven, joka aiheutti harmia jo ensimmäisenä vuonna, kun kaivoimme tänne kasvimaan. Jos kivi olisi ollut puoli metriä oikealla, se olisi tullut juuri polun kohdalle ja olisi käynyt hyvin astinkivestä. Ongelmana onkin se, että ainoastaan sen kärki osui alkuperäisen polun kohdalle ja suurin osa jäi kukkapenkin alle. Pituutta ja paksuutta sillä on sen verran, ettei sitä ole toivoakaan saada käsipelillä ylös, joten päätin vaihtaa polun paikan sen kohdalle. Lapioin siis kiven päältä kaiken mullan "suon" toiselle reunalle. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä majapenkin puolelle loiva luiska kohti suota, jonka yli pääsee astinkiviä pitkin. Tilaa siihen ei enää ole, joten pengerrän majapenkin myös tältä sivulta pitkillä oksilla ja astinkivet tulevat heti oksareunuksen viereen. Nyt tulevat naapurinkin lahjoittamat oksat tarpeeseen!

Harmia aiheuttanut kivi näkyy poikittain tuossa, johon musta muovi päättyy. Kivi aiheuttaa myös vasta istutetun tuijan siirron, sillä nyt se tulee jäämään liian lähelle muovin ja vihreän narun osoittamaa polkua. Toinen siirtoa odottava kivi on kumpareen päällä raparperin vieressä.
Tämä päivä menikin sitten kivien kanssa, sillä ehdin myös kampeamaan kasvimaalta yhden kiven ylös. Sen pitkä ja terävä särmä löytyi nurmea poistaessa ja olisi jäänyt ikävästi esille hiekkakäytävältä. Vaikka kasvimaan multa on savista ja märkänä tiukkaa tavaraa, alkoi kivi liikahdella yllättävän helposti. Kuvittelin jo, että homma olisi odotettua helpompi. Pian kävi selväksi, että tämä on taas niitä tapauksia, jotka alkavat kesken taiston pistää kampoihin eikä ahdas tila helpottanut asiaa ollenkaan. Pitkän väsytystaistelun jälkeen sain kiven nitkuteltua maan pinnalle, mutta taidan tarvita isännän apua sen siirtämiseen.
Käytävä on tässä kohdassa noin 70cm leveä, joten voitte päätellä siitä kivenmurikan koon. Tässä olisi juuri passeli kivi nuotiopaikalle... aivan tontin toiselle laidalle!
Saa nähdä, mihin kivi lopulta päätyy. Isäntä kyllä sanoi, että hän voi siirtää sen nuotiopaikalle, jos niin haluan, mutta hän ei ole vielä nähnyt taistelupariaan. Voi olla, että kivelle keksitään paikka vähän lähempää. Positiivinen puoli asiassa on kuitenkin se, että kiven kohdalle uppoaa aika paljon maata, eli nyt on pikkuisen vähemmän multaa pois kärrättäväksi.
Sade yllätti myyränmetsästäjän. Tämä uitettu katti on kuljeksinut muutaman kerran tänäkin kesänä meillä. Ilmankos ei ole myyriä näkynyt.
Varjokuja on minusta viehättävä ilta-auringossa. Lilat esikot kukkivat oikeassa alanurkassa ja osa seinän vierustan ruukkukasveista on jo löytänyt tiensä tänne. Muutoksia on tulossa kunhan löytyy aikaa tarttua lapioon.
Ensimmäinen helmililjamätäs kukkii aurinkopenkin laitamilla.
Edellisessä postauksessa nämä kärhökaaripenkin tummanpinkit esikot eivät vielä kukkineet. Nyt kukkia on jo sen verran auki, että värin näkee.
Palloesikko kukkii ensimmäistä kertaa juuri niin kuin sen kuuluukin tehdä. Näille sopiva paikka on siis majapenkissä.
Sateisessa päivässä oli kuitenkin sen verran hyvää, että pyykkikone on laulanut ja ehdin myös kuluttamaan aikaa puutarhablogeissa. Olipa kiva taas hakea inspiraatiota postauksistanne!

28 kommenttia:

  1. Osa narsseista vaihtaa sen verran reippaasti väritystään kukinnan edetessä, että ei samaksi kasviksi uskoisi. Minulla on narsissien tietämys aika heikko.

    Siellä on kivillä kokoa. Toivottavasti saatte kiven parempaan paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli tuo valkoinen voi vielä hyvinkin muuttua oikeanlaiseksi. Keltaisesta kammotuksesta sen sijaan ei varmasti tule 'Lemon Beautya'. Se on niin poikkeavan näköinen, että pussiin on varmasti eksynyt vääriä sipuleita. Pakko tuo kivi on saada ainakin pois kasvimaalta, mutta en ole varma, saako sitä ihan nuotiopaikalle saakka. Toisaalta viime kesänäkin isäntä sai aikamoisia järkäleitä aidanpätkän ja pölkkyjen avulla rullattua pitkiä matkoja, joten ei se mahdotonkaan ajatus ole.

      Poista
  2. Kymmenen päivän sääennuste näyttää pelkkää sadetta. Nyt saisi riittää ja olla pieni tauko, meillä on taas vaihteeksi nurmikko ihan lälliä sateiden takia. Kivijumppa on voimia vaativaa. Narsissit ovat yleensä olleet varmoja ostoksia, on saanut sitä mitä ostanut, harmi nuo erilaiset kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään vettä olisi vielä tarvittu. Sadetta näyttää sunnuntaille saakka, mutta määrät ovat kyllä muutamassa päivässä pienentyneet. Ehkä ei lopulta tulekaan kuin pieniä kuurosateita. Toisaalta nyt saa kasteluvettä hyvin talteen.
      Harmittaa kyllä vähän, että viidestä sipulista ainakin kaksi on varmasti vääränlaisia ja vielä mahdollisimman kaukana omista mieltymyksistä.

      Poista
  3. Kuvistasi päätellen ei taida oma Thaliani olla Thalia. Saa silti jatkaa elämäänsä puutarhassani.
    Hauska näkökulma istuttaa sipulikukkia siten, että voi ihailla niitä avonaisina. Hämyvuokkojen kuvaamisen kanssa minulla meinasi käydä köpelösti, kun ne olivat aina nuput supussa niiden äärelle ehtiessäni.
    Sinulla alkaa olla ruista ranteissakin moisten kivenmurikoiden kaivamisessa. Noista saa kyllä erinomaista rakennusmateriaalia ympäri puutarhaa, kuten olet tehnytkin.
    Tänään sataa ja monta päivää eteenpäin. Hyvää siinä mielessä, että tuoreet istutukset saavat taivaallisen kastelun. Ei vaan tee mieli mennä lisää kaivamaan, kun kaikki paikat ovat hetkessä kuraiset. Tehdään nyt sitten kaikki mahdolliset kodin rästihommat, jotta poudan saapuessa voi taas hyvillä mielin uurastaa pihalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun narsissisi oli kyllä todella kaunis, vaikka ei ehkä 'Thalia' olekaan.
      En ole ennen kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta tänä vuonna kun on ollut paljon töitä, niin olen havahtunut siihen, että puutarhassani on yllättävän monta kukkasta supussa silloin kun olisin itse niitä ihastelemassa. Minun hämyvuokkoni taitaa leikkiä piilosta, sillä en ole vielä onnistunut löytämään siitä yhtään lehteä. Toivottavasti se ei ole hävinnyt kokonaan.
      Voisi kuvitella, että kivien kanssa painiminen lisäisi lihasmassaa. Ainakin se tuntuu aikamoiselta kuntourheilulta.
      Täällä oli sittenkin tänään poutapäivä, vaikka aiemmin ennustettiin sadetta. Näin ne ennusteetkin muuttuvat nopeasti. Taas vain sattui poutasää juuri viikon pisimmälle työpäivälle. No, jospa poutaa riittäisi vapaapäiviksikin.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Oli isompi mitä etukäteen arvelin. Tuon kokoisille löytyy käyttöä, jos vain ne jaksaisi siirtää sopivampiin kohtiin.

      Poista
  5. Tummaa mettää vastahan sipulikukat näkyyvät hyvi. Narsissiis o mulla ollu aika hyvin lajikkeet oikeeta. Voi tuata sun kivijumppaa! Mutta hyvän muatoosen järkälehen taas löyrit. Sille löytyyy varmasti käyttyä, jossei nuatiopaikalla nii sitte johonaki mualla. Täälon voinu touhata pihalla, piäniä taukoja lukuunottamata koko viikonlopun, mutta ny tuloo vettä taivahan täyreltä. Ei olisi viälä saretta tarvittu, maa olis ollu viälä sopivan kostiaa. Tämän päivän jäläkihin varmasti märkäääääää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näkyvät. Eikö olekin aika hyvänmallinen järkäle vaikka mihin käyttöön? Täällä olikin juuri tänään kaunis poutasää, kun itselläni oli viikon pisin työpäivä. Kuinka sattuikaan! Ei täälläkään sadetta kaivattaisi maan kasteluun. Koivun siitepölyä se kyllä puhdistaa ilmasta hyvin.

      Poista
  6. Meillä sadetta ei ole vielä tullut tarpeeksi. Kuurot ovat menneet usein harmillisesti, joko itä- tai länsipuolelta ohi. Nyt parina päivänä on satanut viimein hieman enemmän, mutta lisäkään ei olisi pahitteeksi.
    Thalia orkideanarsissi on ihana. Minulla se vasta aloittelee kukintaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa teilläkin maa kastuisi kunnolla. Täällä oli vielä kevätkosteutta maassa ihan riittävästi, joten en olisi vielä kaivannut sadetta maankasteluun. Saahan sitä sadevettä kerättyä kuitenkin talteen kukkien kastelua varten, joten ei mene ihan hukkaan. Ensimmäiset avonaiset 'Thaliat' nuo kuvan yksilöt minullakin ovat. Liekö sipuli jäänyt ylemmäs kuin muut kun kukkii selvästi aikaisemmin.

      Poista
  7. Sääennusteet tuntuvat heittävän nykyään aika reippaasti. Minäkin varauduin sateiseen ja melko viikeään keliin, kun vein pikkumiestä päiväkotiin, lisäksi jätin kasvihuoneen ikkunat kiinni. Täällä ei ilmeisesti ole satanut yhtään vaan on 25 astetta vasrjossa ja aurinko paistaa... tuli työpäivän jälkeen kiire availla kasvihuonetta ja kastella sen asukit, siellä kun oli yli 30 astetta mittarissa 😅
    Narsisseista ei itsellä ole vielä kauheasti kokemusta, mutta tuntuu että muillakin on kasvanut jotain ihan muuta kuin pussissa luvattuja narsisseja. Itse olen vasta nyt ruvennut innostumaan narsisseista, kun olen katsellut miten erillaisia niitäkin voi olla 😊 syksyllä siis sattaa muutama narsissipussi lähteä minunkin mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin vaihtelevat! Täälläkin paistoi tänään aurinko ja oli lämmin poutasää, vaikka muutama päivä sitten ennustettiin vesisadetta koko viikolle. Nyt kuuluu ukkonen jyrähtelevän, joten saa nähdä, tuleeko pian rankkasade vai kiertääkö ohi. Mahtoi kasveillasi olla jo tukalat oltavat kasvarissa :D
      Ei voi näemmä aina luottaa siihen, mitä sipulipussin kuvissa näkyy. Tosin tuleehan sitä taimistoiltakin joskus ihan vääränvärisiä kukkia kun taimilaput menevät sekaisin. Laita vaan narsissejakin syksyn ostoslistalle. Ne ovat kivoja, kun viihtyessään lisääntyvät hyvin.

      Poista
  8. Kivipuuhat kuulosti tutulta touhulta, niitä meilläkin on ollut joka käänteessä. Ahkera olet ja paljon olet saanut aikaan, sitä arvostan! Sadepäivän piristystä oli vierailu blogissasi, sain enerkiaa ja innostusta, mielenkiinto heräsi suota kohtaan! Mitä siihen tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että inspiroiduit blogissani vierailusta :) Suolle (tai ehkä kosteikko tai kostea painanne olisi kuvaavampi nimi) tulee sitä mitä sattuu täältä päin taimistoilta löytymään. Valkoinen rentukka on ykkösenä listalla, ehkä myös karpaloa tai lakkaa voisi kokeilla, jos vaikka viihtyisivät. Tuo on kyllä melkein täysvarjoinen, joten se karsii lajivalikoimaa. Suo-orvokkia kasvaa tuossa tontin ulkopuolella ojan pohjalla, joten yritän kasvattaa sitä pistokkaasta tai siemenistä. Saatan myös koluta vanhempieni metsästä ojanpohjia ja katsoa, jos siellä kasvaisi jotain sopivaa luonnonkasvia. Kosteikon reunoille ylemmäs tulee rantakukkaa, kuunliljaa, jaloangervoa, esikoita, imiköitä... Aika näyttää, saanko toteutettua visioni vai pitääkö muuttaa suunnitelmia.

      Poista
  9. Kivenpyörittäjiä löytyy monesta puutarhasta, niin täältäkin, mutta sinulla onkin ollut oikea urakka noiden järkäleiden kanssa. Sekös harmittaa, kun välillä kivi saa selkävoiton eikä auta muu kuin vaihtaa omia suunniitelmia ja jättää kivi rauhaan. Vai suota sinä puutarhaasi puuhaat. Täällä alkaa olla suonsilmäkkeitä, kun vettä tulee jatkuvasti kaatamalla, kerratut hienohelmanarsissit ovat yksi toisensa jälkeen kumartuneet pitkin maata tai katkaiseet hennon vartensa. Sinun yllärinarskusi ovat varsin persoonallisen oloisia, ei ole täälläpäin samanlaisia näkynyt. Orkideanarsissi on todella kaunis! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monta suunnitelmaa on pitänyt muuttaa, kun ei vain ole saanut kiviä ylös. Puiden ja pensaidenkin paikkoja on vaihdettu kivien takia. Ainakin kokeilen, saisiko tuohon painanteeseen jonkinlaista kosteikkoa aikaiseksi. Kuvasta ei oikein erotu, mutta tuossa on luonnostaan savipohjainen notkelma, jota yritän vielä korostaa tekemällä sivuille kohopenkkiä. Jos ei toimi, muutetaan sitten sitäkin suunnitelmaa :D
      Minunkin narsissini ovat kaatuilleet pitkin tanteretta ja hyasintit ne vasta pötköttelevätkin! Pystyssä on enää muutamia. Olisi pitänyt kerätä niitä maljakkoon, sillä nyt ne kaikki ovat sotkuneet kuraroiskeista. Ei ole hyviä nämä sadekuurot, jos sattuvat painavien kukkien kukinta-aikaan osumaan kohdalle. Persoonallisia ovat yllärinarsissit, varsinkin tuo keltainen hirvitys.
      Kiitos! Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  10. Narsissit ovat niin hauskoja kevään väripilkkuja, niitä on aivan huikea lajikekirjo.
    Täällä oli hellepäivä ja ilma keltaisena siitepölystä, saa nähdä nouseeko tänäkin yönä ukkonen. Kiviä ei olisi tässä helteessä kangettu eikä pyöritelty.
    Oikein mukavaa loppuviikkoa ja sinniä kivenpyöritykseen, hurja on murikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narsissilajikkeita on ihan älyttömästi erilaisia. Hattua nostan sille, joka ne kaikki tunnistaa.
      Tännekin sattui sitten tänään hellepäivä, kun olin itse viettämässä viikon pisintä työpäivää. Ukkonen vähän jyrähtelee kauempana ja tummaa pilveä liikkuu horisontissa, ehkä ei tuo kuuro ainakaan osu tänne. Siitepölyä oli valtavasti ilmassa ennen eilisen sadetta, nyt on puhtaampi ilma.
      Kiitos! Katsotaan, liikkuuko kivi viikonloppuna. Oikein mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

      Poista
  11. Balkaninvuokot ovat vähän harmillisia piilotellessaan kukkiaan jos aurinko ei paista. Luumut tuntuu oleva hidas herääjä, omaa keltaluumuani ihmettelin tänäkin vuonna meinaako herätä ollenkaan mutta viikonloppuna viimein osoitti elonmerkkejä. Pientäkin pienemmät silmut eivät millään tavoin ilmaise olevansa hengissä ennenkuin viimein alkavat vihertää. Toivottavasti teilläkin Sinikka herää. Vääränvärinen kukka on ikävä yllätys kun luulee sommitelleensa värit toisiinsa sopiviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kaikki muut luumut ovat jo hyvinkin hereillä paitsi tuo 'Sinikka'. Itse asiassa huomasin suureksi yllätyksekseni eilen ensimmäisessä luumussa jo muutamia avonaisia kukkiakin. Jospa 'Sinikkakin' heräisi pian. Keltainen ei sinällään haittaisi tuossa kohdassa, sillä se sopii kyllä valkoisten kukkien kaveriksi ja punaista seinää vasten, mutta enpä olisi silti juuri tuon näköisiä halunnut tuohon kohtaan.

      Poista
  12. Kaunista kukintaa 🤍 Olen samaa mieltä, että työt haittaavat pihahommia varsinkin näin keväällä, jolloin kasvu niin intensiivistä, että ei perässä meinaa pysyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aamuin illoin on pakko tehdä edes pikainen pihakierros, ettei ihan kaikki mene työpäivän aikana ohi.

      Poista
  13. Jälleen luulin, että olen kommentoinut tähän, mutta näköjään paneuduin vain lukemalla (vieläkin haittaa tosi paljon, että en pysty heti lukemisen jälkeen kommentoimaan iPadilla, vaan pitää odottaa sellaista hetkeä, että pääsen pöytäkoneelle).
    Minäkin olen luottanut siihen, että näin epävakaisella säällä lämpö pysyy plussan puolella vaikka viileää olisikin. Toisaalta pilvinen sää on ihan armollinen pikkutaimille (paahdetta parempi) - no, en nyt ole käynyt katsomassa, ovatko jo hukkuneet näihin vesisateisiin.
    Ihana näkymä metsänreunapenkin narsisseista! Myös olohuoneen ikkunanäkymä on kiva ja aina vain paranee vuosien ja kasvun myötä. Aika harmillista on saada sipulien seassa muita kuin kuvissa on luvattu, varsinkin jos on tarkasti harkinnut värin johonkin paikkaan.
    Melkoinen punnerrus taas kiven kanssa - onneksi tuli pinnalle hyvänmuotoinen kivi, toivottavasti saatte sen sille sopivaan paikkaa hyötykäyttöön.
    Nyt on täälläkin saatu sadetta siihen maliin, että toivon jo poutaa ja pääsyä kaivuuprojekteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekniset ongelmat ovat ärsyttäviä ja vievät yleensä aikaa. Minä luen välillä postauksia kännykällä, mutta sillä kommentin kirjoittaminen menee automaattikorjauksen muuttamien sanojen korjailuksi. Pilvinen ja tihkusateinen sää on juuri sopiva pikkutaimien juurtumiselle. Siksi yritinkin istuttaa mahdollisimman paljon taimia maahan kun sää näytti muuttuvan viileämmäksi ja sateisemmaksi. Toivotaan, etteivät taimet ole hukkuneet sen enempää teillä kuin meilläkään.
      Olohuoneen ikkunanäkymä on huimasti parempi kuin vuosi sitten, tosin lemmikkien kukinta-aikaan näkymä voi olla hieman vaisumpi. Syksyn mylläyksissä tuli nimittäin haudattua aikamoinen kasa lemmikkejä maan uumeniin, joten metsänreunapenkissä ei kovin montaa tänä vuonna kuki. Onneksi metsän laidassa tulee olemaan taas valtava lemmikkimeri.
      En ollut sen tarkemmin suunnitellut penkin värimaailmaa, mutta en silti olisi halunnut sinne tuon näköisiä keltaisia narsisseja. Väri ja kukan malli eivät miellytä sitten yhtään. Ainoastaan keltaoranssi olisi ollut kauheampi :D
      Saa nähdä, mihin tuo kivenmurikka päätyy. Käyttöä sille joka tapauksessa löytyy. Toivottavasti viikonloppuna saadaan poutasäätä.

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!