keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Kukkaisa arvonta

Tai oikeastaan arvonta alkaa nyt ja kukat tulevat aikaisintaan ensi vuonna. Ajattelin nimittäin pistää pystyyn ihan vain huvin vuoksi pienen perennansiemenarvonnan. Palkintoina on kolme siemensettiä, joista jokainen arvotaan erikseen, eli kolme onnellista voi voittaa.
Iltapuhteina leikin kuivattujen ja tuoreiden kukkien, värillisen paperin sekä skannerin kanssa. Näin syntyivät persoonalliset siemenpussit.
Valkoinen setti sisältää tarhakylmänkukka 'Alban', nyppykurjenpolven sekä valkoisen varjoliljan siemeniä. Tarhakylmänkukka kukkii toukokuussa ja kukinnan jälkeen sitä sulostuttavat pörröiset siemenpallerot. Nyppykurjenpolven pääkukinta on kesäkuussa, mutta kasvi on persoonallisten lehtiensä ansiosta kaunis koko kesän ajan. Varjolilja on vanhaa suomalaista kantaa ja tuoksuu ihanasti keskikesällä kukkiessaan.

Punaisessa setissä on kukintaa keväästä syksyyn. Keväällä aloittaa suloinen pinkki esikko, pitkin kesää kukkii tummanpunainen isotähtiputki ja viimeisenä syksyllä perhosten kestosuosikki: purppurapunalatva. Näistä isotähtiputki voi kukkia jo kylvöä seuraavana kesänä.

Sininen setti sisältää kääpiöjapaninakileijan, tarhakylmänkukan sekä ukonhatun siemeniä. Ukonhatun siemenet ovat Turun kasvitieteellisestä puutarhasta enkä tiedä niille tarkempaa nimeä. Tieteellinen nimi pussissa on Aconitum soongaricum ja niiden pitäisi olla valko-sinisiä. Alla olevaan kuvaan laitoin paremman puutteessa äitini puutarhasta kuvan kirjoukonhatusta, jonka taustalla on aitoukonhattua.

Muut siemenet olen kerännyt omasta puutarhastani tänä kesänä, mutta sininen tarhakylmänkukka on äitini puutarhasta ja ukonhatun siemenet Turusta. Kummatkin on kerätty kesällä 2018. Itämistakuita en anna yhdellekään tämän arvonnan siemenelle, mutta ne mitä olen itselleni kylvänyt, ovat itäneet mainiosti. Jokainen tietää varmaan myös sen, että jälkeläiset eivät välttämättä ole emonsa näköisiä, joten yllätyksiä voi niissäkin tulla. Näistä ehkä esikko, varjolilja ja akileija risteytyvät herkimmin mutta meillä ne kasvavat niin kaukana samaan aikaan kukkivista lajitovereistaan, etten usko risteytymisiä tapahtuneen. Kuten perennansiemenet aika usein, nämäkin hyötyvät kylmäkäsittelystä. Helpoimmin se hoituu siten, että kylvät siemenet syksyllä rikkaruohottomaan maahan tai ruukkuihin ja jätät talveksi ulos. Siemenet voi myös kylvää kevättalvella ja kaivaa kylvöruukut muutamaksi viikoksi lumihankeen.
Siemenpussit edestä ja takaa. Pussit on helppo avata ja sulkea uudelleen kymmeniä kertoja, sillä teipin alla on kontaktimuovin palanen.
Arvontaan voi osallistua kuka tahansa, mutta tietenkin olen iloinen, jos haluat liittyä samalla blogini ihanaan lukijajoukkoon. Kerro kommentissasi, mikä siemenseteistä olisi mieluisin. Sallittua on toki osallistua vaikka kaikkien kolmen setin arvontaan. Kommenttiin EI tarvitse jättää yhteystietoja, mutta anonyymien kannattaa keksiä persoonallinen nimimerkki, jolla erottua joukosta. On hieman hankalaa selvittää voittajaa, jos siellä keikkuu kolme anonyymiä :) Arvonnan päätyttyä kerron voittajat täällä blogissa ja pyydän lähettämään yhteystiedot sähköpostiini.

Arvonta-aika päättyy torstaina 3.10. klo 12.00. Onnea arvontaan!
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

52 kommenttia:

  1. Onpa ihania kukkia kaikki joten haluan osallistua jokaisen paketin arvontaan, vielä on tilaa puutarhassani kukkaislle.
    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaa löytyy aina parille kauniille kukkaselle ;) Onnea arvontaan!

      Poista
  2. Tosi kiva arvonta :) Kaikki setit ovat ihania, mutta valkoinen on ehkä suosikkini. Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä valinta! Onnea arvontaan ja mukavaa keskiviikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Ihana arvonta! Valkoinen on oma suosikkini. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen setti onkin todella kaunis. Onnea arvontaan ja mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  4. Kiva arvonta. Punainen setti suosikkini.Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Mukaan kaikkiin arvontoihin.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Valkoista tavoittelen. Muissa sellaisiakin kasveja, joita minulla jo kasvaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että löytyi edes jostain setistä sellaisia, mitä sinulla ei ennestään kasva :) Onnea arvontaan!

      Poista
  7. Meillä olisi vielä tilaa, joten ilolla tavoittelen kaikkia senttejä. :)

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Ihanat palkinnot! Osallistun mielelläni. Valkoinen kiinnostaa eniten, toisena punainen ja sininen kolmantena.

    VastaaPoista
  9. Sininen setti on omasta mielestäni upeimman näköinen. Vaikken juuri muuten ole sinisen värin ystävä, niin kukissa sinisen sävyt näyttää kauniilta.

    VastaaPoista
  10. Innolla mukaan kaikkien värien arvontaan.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  11. Niin ihania kaikki kolme settiä, että on vaikea valita. Taidan tällä kertaa päätyä punaiseen settiin.

    VastaaPoista
  12. Mukaan arvontaan tottakai, kaikki käy! ksefedini@suomi24.fi

    VastaaPoista
  13. Valkoista tai punaista. Niin mukana 😊 oliaikablogi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  14. Mielelläni olen mukana kaikkien settien arvonnassa. Olen vähentänyt kesäkukkien ostoa, kun kastelu ikuinen ongelma, jos olemme reissussa. Liityin lukijaksi.
    nina40fi@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perennat ovatkin kesäkukkia vaivattomampia kastelun suhteen. Onnea arvontaan ja tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt blogini parissa :)

      Poista
  15. Valkoinen setti on suosikkini, mutta toki muutkin kelpuuttaisin mielihyvin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan sinut sitten kaikkien kolmen setin arvontaan mukaan :) Onnea arvontaan!

      Poista
  16. Minulla on yleensä niin huono arpaonni, että osallistun valkoisen ja punaisen arvontaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se voitto osuu varmasti joskus sinunkin kohdallesi. Nyt siihen on ainakin paremmat mahdollisuudet, kun voi osallistua vaikka jokaisen setin arvontaan :) Onnea matkaan!

      Poista
  17. Meinasin jo unohtaa tämän. Osallistun valkoisen setin arvontaan. Siinä ovat lajit, jotka ovat olleet ostoslistalla jo tämän kasvukauden. Kauniisti askarrellut siemenpussit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä ehtii hyvin osallistua :) Valkoinen setti onkin aika houkutteleva, varmasti itsekin osallistuihin, jos noita ei kasvaisi jo omalla pihalla. Onnea arvontaan!

      Poista
  18. Melekein lipsahti ohi tämä arvonta kiireitten tautta ja tuota sinistä settii tavottelen. Tämmonen arvonta on mukava ja hienot pussitkin oot tehny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä ehtii osallistua hyvinkin :) Sininen setti onkin saanut toistaiseksi vähiten ääniä. Onnea arvontaan!

      Poista
  19. Kaunis on arvontasi, voisin osallistua kaikkiin koska meillä on valtava piha ja kaipaan lisää kauneutta kukista.
    aiholapp@lailanet.fi

    VastaaPoista
  20. Kiitos! Siemenistä kylvämällä saakin ison määrän taimia edullisesti. Onnea arvontaan!

    VastaaPoista
  21. Ehdottomasti mukana ja valkoiset kiinnostaisi eniten! Lukijanakin olen jo jonkin aikaa ollut :)

    VastaaPoista
  22. Kaikkien arvonnassa mukana! Onnetar saisi päättää värin.

    VastaaPoista
  23. Apua, tuossa valkoisessa setissä on juuri niitä, joita puutarhani kaipaa!! Joten niitä lähden ensisijaisesti tavoittelemaan, mutta punainen settikin kyllä sisältää ihanuuksia, joten senkin arvontaan osallistun mielelläni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs apua se sellainen on, että arvonnassa on mieluinen palkinto? :D Onnea matkaan!

      Poista
  24. Olipa onni, että huomasin tämän arvonnan ajoissa. Tavoittelisin sinistä settiä, erityisesti kylmänkukan siemeniä. Myös akileijalle ja ukonhatullekin löytyisi vielä puutarhassani tilaa!! Kiitos ihanasta arvonnasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että siemenistä löytyi tavoittelemisen arvoisia kasveja :) Onnea arvontaan!

      Poista

Kiitos visiitistä, toivottavasti viihdyit blogini parissa! Voit jättää kommenttiin myös pienen muiston käynnistäsi tai ajatuksia juuri lukemastasi postauksesta. Tervetuloa uudelleen!